Θα μου φέρει την ευτυχία;

Υπάρχει μια καλύτερη προσέγγιση: όταν συνοδεύουμε κάθε απόφαση που παίρνουμε με το ερώτημα
" Θα μου φέρει την ευτυχία;"
Αυτή η απλή ερώτηση μπορεί να γίνει ένα ισχυρό εργαλείο που θα μας βοηθήσει επιδέξια πλέον να καθοδηγήσουμε όλες τις πλευρές τις ζωής μας, όχι μόνο στο να μην παραδινόμαστε στα ναρκωτικά ή στο εάν θα υποκύψουμε στο τρίτο κομμάτι μηλόπιτας.
Προσδίδει μια νέα διάσταση στα πράγματα. Προσεγγίζοντας τις καθημερινές αποφάσεις και επιλογές μας με αυτή την ερώτηση κατά νου, μετατοπίζουμε την προσοχή μας από αυτό που αρνιόμαστε, σε αυτό που επιθυμούμε- την   απόλυτη ευτυχία, ένα είδος ευτυχίας, που όπως προσδιορίστηκε από τον Δαλάι Λάμα, είναι σταθερή και διαρκής. Μια κατάσταση ευτυχίας που διατηρείται, ανεξάρτητα από τα σκαμπανεβάσματα της ζωής και από τις συνηθισμένες αλλαγές της διάθεσης μας, σαν το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη η μήτρα της ύπαρξης μας. Από αυτή την οπτική γωνία, είναι ευκολότερο να πάρουμε τη σωστή απόφαση γιατί ενεργούμε με σκοπό να προσφέρουμε κάτι στον εαυτό μας, και όχι για να αρνηθούμε ή να παρακρατήσουμε κάτι από εμάς - μια συμπεριφορά με σκοπό να πλησιάσουμε παρά να απομακρυνθούμε, μια συμπεριφορά που αγκαλιάζει τη ζωή παρά την απορρίπτει. 
Αυτή η υποκείμενη αίσθηση ότι κινούμαστε προς την ευτυχία μπορεί να έχει ένα πολύ ουσιαστικό αποτέλεσμα: μας κάνει πιο δεκτικούς, πιο ανοικτούς στη χαρά της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου