Η ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

"...κάτω από την εξωτερική μας μορφή, είμαστε συνδεδεμένοι με κάτι τόσο απέραντο, τόσο απροσμέτρητο και ιερό, που δεν μπορούμε να το συλλάβουμε ούτε να μιλήσουμε γι αυτό-κι όμως μιλάω γι αυτό τώρα...για να δεις ότι μπορείς να το γνωρίσεις...μόνος σου.
Είσαι ξεκομμένος από την Ύπαρξη όσο ο νους σου απασχολεί όλη σου την προσοχή. Όταν συμβαίνει αυτό-και συμβαίνει συνεχώς για τους περισσότερους ανθρώπους- δεν είσαι στο σώμα σου. Ο νους απορροφά όλη σου τη συνειδητότητα και τη μεταμορφώνει σε νοητικά κατασκευάσματα. Δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι.
   Η ψυχαναγκαστική σκέψη έχει γίνει μια συλλογική ασθένεια. Ολόκληρη η αίσθησή σου για το ποιος είσαι προέρχεται τότε από την δραστηριότητα του νου. Η ταυτότητά σου, καθώς δεν είναι πια ριζωμένη στην Ύπαρξη, γίνεται ένα ευάλωτο και πάντα ενδεές νοητικό κατασκεύασμα, που το διακατέχει ο φόβος, ως το κυρίαρχο συναίσθημα που βρίσκεται από κάτω.
   Το μόνο πράγμα που έχει αληθινή σημασία λείπει τότε από τη ζωή σου: η συνείδηση του βαθύτερου εαυτού σου- της αόρατης και άφθαρτης πραγματικότητάς σου.
   ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΥ. Αυτό είναι ένα από τα πιο ουσιαστικά καθήκοντά σου στο πνευματικό ταξίδι. Θα ελευθερώσει τεράστιες ποσότητες συνειδητότητας, που μέχρι τώρα ήταν παγιδευμένες σε άχρηστες και ψυχαναγκαστικές σκέψεις. Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να το κάνεις αυτό, είναι να τραβήξεις απλά την εστίασή σου από τη σκέψη και να την κατευθύνεις μέσα στο σώμα, εκεί όπου μπορείς να νιώσεις την Ύπαρξη από την πρώτη στιγμή ως το αόρατο ενεργειακό πεδίο που δίνει ζωή σ' αυτό που αντιλαμβάνεσαι σαν υλικό σώμα..."                                                              Eckhart Tolle 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου