ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ

"...Ίσως κάποιος να σε εκμεταλλεύεται, ίσως η δραστηριότητα που έχεις να είναι βαρετή, ίσως κάποιος κοντινός σου άνθρωπος να είναι ανειλικρινής, εκνευριστικός ή μη συνειδητός, αλλά είτε αυτά που σκέφτεσαι και νιώθεις είναι δικαιολογημένα  είτε όχι, δεν έχει σημασία. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΑΙ Σ΄ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
   Η δυστυχία σου "ρυπαίνει" όχι μόνο την εσωτερική σου ύπαρξη κι αυτούς που είναι γύρω σου, αλλά και τη συλλογική ανθρώπινη ψυχή, της οποίας είσαι αξεχώριστο μέρος. Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΜΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥΣ.
   Ή σταμάτα να κάνεις αυτό που κάνεις, ή μίλα στον ενδιαφερόμενο και έκφρασέ του αυτό που αισθάνεσαι, ή παραιτήσου από την αρνητικότητα που έχει δημιουργήσει ο νους σου γύρω από την κατάσταση και που δεν εξυπηρετεί κανέναν απολύτως σκοπό πέρα από το να δημιουργεί μια πλαστή αίσθηση  εαυτού. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΗ ΜΑΤΑΙΌΤΗΤΑ ΤΗΣ.
   Η αρνητικότητα δεν είναι ποτέ ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε κατάσταση.
   Στην πραγματικότητα, στις περισσότερες περιπτώσεις σε κρατάει κολλημένο σ' αυτήν, εμποδίζοντας την αληθινή αλλαγή.
   Οτιδήποτε γίνεται με αρνητική ενέργεια θα μολυνθεί απ' αυτήν, και με τον καιρό θα δώσει περισσότερο πόνο, περισσότερη δυστυχία.
   Επιπλέον, κάθε αρνητική εσωτερική κατάσταση είναι κολλητική: η δυστυχία εξαπλώνεται πιο εύκολα από μια σωματική αρρώστια. Μέσα από το νόμο της συνήχησης, πυροδοτεί και τρέφει τη λανθάνουσα δυστυχία και στους άλλους, εκτός κι αν έχουν υψηλό επίπεδο συνειδητότητας.
   ΡΥΠΑΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ή ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΤΗ ΣΑΒΟΥΡΑ;
Εσύ είσαι υπεύθυνος για τον εσώτερο χώρο σου, εσύ και κανένας άλλος. Επιπλέον είσαι υπεύθυνος και για τον πλανήτη.
   Όπως είναι τα πράγματα μέσα είναι και έξω: αν οι άνθρωποι καθαρίσουν την εσωτερική ρύπανση, τότε θα πάψουν να δημιουργούν και εξωτερική ρύπανση."
ECKH. TOLLE
THE POWER OF NOW
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου